Overgewicht; het is geen spelletje

Tijden veranderen , dat is maar al te goed te merken. De technologie gaat met sprongen vooruit. Waar vorige generaties zo af en toe een spelletje Mario Bros of Tetris speelden op de pc of Gameboy, daar groeit de huidige jeugd met internet en games op. Een peuter gaat tegenwoordig al met de iPad om en de wat oudere kids gamen er regelmatig op los. Het spelen van een game is het actuele vermaak en we moeten meegaan met de ontwikkelingen, maar gezond is het niet om altijd uren achter de computer of televisie door te brengen.

Het sociale contact tussen kinderen onderling wordt namelijk minder en ze krijgen een stuk minder beweging. En minder beweging leidt vaker ook tot meer overgewicht. Het aantal jongeren met overgewicht, stijgt aanzienlijk. Dat ouderwets buiten ravotten, boomhutten bouwen, fietsen, steppen, skaten, trampoline springen, het is zo gek nog niet. Bovendien is dikwijls goedkoper dan de aanschaf van een hele voorraad nieuwe games.

Een game op z’n tijd daar is dus helemaal niks mis mee. Zeker niet als zoon-of dochterlief daarnaast een sport beoefent. Zorg er alleen voor dat het gamen een spelletje blijft, want overgewicht dat is zeker geen spelletje. Dat is een serieuze zaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>